Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

«Ηρθε η σειρά μας»


«Ναι, το γνωρίζω… Τα έχω όλα πληροφορηθεί»…


Αυτή ήταν η πρώτη ατάκα του Μισέλ Πλατινί πολύ νωρίς στο Μόντε Κάρλο, όταν του μιλήσαμε για τα συμβάντα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι.
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για ένα σημαντικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είχε επισημάνει πριν από μερικές εβδομάδες.


-Όταν συναντηθήκατε το καλοκαίρι με τον Ελληνα πρωθυπουργό του είπατε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η βία…


-Ναι, είναι κάτι που το πιστεύω και προέρχεται από το πώς αντιμετωπίζετε το ποδόσφαιρο


-Χθες το βράδυ υπήρξαν προβλήματα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι για το Γιουρόπα Λιγκ. Εχετε κάτι να σχολιάσετε για ένα πρόβλημα που συνεχίζεται;


-Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μέχρι σήμερα τα κρούσματα βίας αφορούσαν εγχώριες διοργανώσεις και ήταν ένα πρόβλημα που απλώς μας απασχολούσε γιατί είναι σημαντικό. Τώρα πλέον το πρόβλημα έρχεται και σε εμάς γιατί τα επεισόδια συνέβησαν σε ευρωπαϊκό αγώνα ευθύνης της UEFA. Τώρα πλέον καλούμαστε εμείς να επιληφθούμε, είναι η δική μας σειρά. Το ζήτημα περνάει στην ευθύνη της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA και εκείνη θα κληθεί να αποφασίσει για τα περαιτέρω…


Ο Μισέλ Πλατινί δεν θέλησε να επεκταθεί, απλώς επανέλαβε ότι πλέον είναι… (ΚΑΙ) «δικό μας ζήτημα», κάτι που σε κάθε περίπτωση δεν ακούγεται εξαιρετικά ευνοϊκό για τον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που η UEFA έχει προειδοποιήσει ότι θα είναι πολύ σκληρή σε τέτοια ζητήματα.


Η ουσία της δήλωσης του Μισέλ Πλατινί στο SentraGoal αναλύεται ως εξής περιφραστικά. Η UEFA είχε δει πολλές φορές την κατάσταση να ξεφεύγει εντός των ελληνικών συνόρων. Τώρα πλέον είναι σαν να πήρε την πάσα από το ΟΑΚΑ για να επιληφθεί, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις άλλων χωρών στο παρελθόν όπως για παράδειγμα στη Σερβία και την Κροατία.


Όλα δείχνουν ότι για τον υπότροπο Παναθηναϊκό τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ, εκτός από τη σοβαρότητά τους, συνέβησαν και στο χειρότερο τάιμινγκ. Σε χρόνο κατά τον οποίο η βία και η διαφθορά έχουν μπει σε πρώτο πλάνο στην ατζέντα της UEFA, όπως επεσήμανε νωρίτερα ο Μισέλ Πλατινί στην ετήσια συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου στο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής σεζόν στο Μονακό.


sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...