Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

«Raúl, artista, siempre madridista»!



Ο Ραούλ Γκονζάλες επιστρέφει στην Ισπανία για πρώτη φορά από τότε που αποχώρησε από την Ρεάλ για την Σάλκε στην αυριανή (15/2, 21:45) αναμέτρηση με την Βαλένθια στο «Μεστάγια».
Μάλιστα περίπου 150 οπαδοί της Ρεάλ βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Μανίσες της Βαλένθια για να υποδεχθούν την πρώην «σημαία» της ομάδας τους κατά την άφιξη της αποστολής της Σάλκε!


Οι φίλοι της Ρεάλ κρατούσαν ένα πανό που έγραφε ««Raúl, artista, siempre madridista» που μεταφράζεται ως «Ραούλ, καλλιτέχνη, θα είσαι πάντα Μαδριλένος» ενώ από κάτω ανέφερε «Θα είσαι αιώνια για μας το ‘7’ (σ.σ το νούμερο που φόραγε στην Ρεάλ)».

Ο Ισπανός στράικερ που κατέκτησε με την «βασίλισσα» 15 τρόπαια σε 18 σεζόν και πέτυχε 323 γκολ σε 741 εμφανίσεις πριν μετακομίσει στη Bundesliga. Ο Ραούλ στην πρώτη του χρονιά στην Σάλκε έχει πετύχει μέχρι τώρα 12 γκολ σε 28 εμφανίσεις.

«Πιστεύω πως έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να φτάσουμε στα προημιτελικά. Δείξαμε στην φάση των ομίλων για το τι είμαστε ικανοί», δήλωσε ο Ραούλ που έχει μια ξεχωριστή παράδοση κόντρα στην Βαλένθια. Ο 33χρόνος άσος έχει σκοράρει 13 φορές σε 25 αναμετρήσεις εναντίον στις «νυχτερίδες», συμπεριλαμβανομένου και του τελικού του Champions League το 2000.

Ο Ραούλ θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο να σκοράρει αύριο. Θα γίνει πρώτος σκόρερ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα αφήνοντας πίσω του τον Φιλίπο Ιντζάγκι της Μίλαν. Οι δύο επιθετικοί έχουν από 70 τέρματα. Ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ δεν είναι ο μοναδικός Ισπανός της Σάλκε που επιστρέφει στα πάτρια εδάφη καθώς στην γερμανική ομάδα ανήκουν και οι Κρίστοφ Μέτσελντερ και Μανουέλ Χουράδο. 

Αν και η Σάλκε δεν έχει χάσει ποτέ στο «Μεστάγια», η Βαλένθια διανύει περίοδο φόρμας. Οι «νυχτερίδες» μετράνε έξι νίκες στα τελευταία τους επτά παιχνίδια και μετά το 2-1 επί της Ατλέτικο ανέβηκε στην 3η θέση της Primera Division.

Μάλιστα ο Ουνάι Εμερι είναι πολύ πιθανό να έχει στην διάθεσή του και τον Χουάνμα Μάτα που έχει μείνει εκτός δράσης εδώ και εβδομάδες εξαιτίας τραυματισμού στον αστράγαλο.
«Είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στην Σάλκε. Την έχουμε μελετήσει καλά και θα δουλέψουμε σκληρά για παίξουμε καλή μπάλα για τους οπαδούς μας και να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας να συνεχίσουμε στην διοργάνωση», τόνισε ο Εμερι.

Ο Μάτα μπορεί να επιστρέψει αλλά ο Νταβίδ Αλμπέλδα θα χάσει τον πρώτο αγώνα λόγω τιμωρίας. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ζόνας έχει δικαίωμα συμμετοχής (αποκτήθηκε τον Γενάρη από τη Γκρέμιο).Η Βαλένθια επιστρέφει στα νοκ-άουτ του Champions League μετά από τέσσερα χρόνια και η Σάλκε μετά από τρία. Αμφότερες είχαν φτάσει στους «8» την τελευταία φορά.
Στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της στο «Μεστάγια» η Σάλκε πήρε ισάριθμες ισοπαλίες. Η Βαλένθια έχει να κερδίσει στην έδρα της γερμανική ομάδα από το 1996 όταν επικράτησε με 3-0 της Μπάγερν.

«Είμαστε αισιόδοξοι. Στόχος μας να πετύχουμε ένα γκολ που θα μας δώσει το πλεονέκτημα στην ρεβάνς», τόνισε ο Φέλιξ Μάγκατ. 
Η Σάλκε κέρδισε με 1-0 την Φράιμπουργκ το Σάββατο και ανέβηκε στην 10η θέση της Bundesliga δείχνοντας σιγά σιγά να ανακάμπτει μετά από ένα τραγικό ξεκίνημα στην σεζόν.

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...