Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνική... τραγωδία


Ένα ματς που έπρεπε η εθνική ομάδα να το κερδίσει για... πολλούς και διαφορετικούς λόγους παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε 58-72 από την ομάδα των Σκοπίων.



Οι παίκτες του Ντοκουζόβσκι ζούσαν και ανέπνεαν γι' αυτό το παιχνίδι και το απέδειξαν μέσα στο παρκέ, ενώ αντίθετα οι διεθνείς μας έδειξαν μια προκλητική αδιαφορία,τουλάχιστον, κυρίως στην τελευταία περιόδο, που η διαφορά έφτασε και στο -17!


Οι Σκοπιανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά τον αγώνα, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα της Εθνικής μας ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα τουΝτοκουζόβσκι πέτυχε εύκολα πέντε λέιπ, απόδειξη της χαλαρότητας της ελληνικής άμυνας. Η μπάλα πήγαινε δύσκολα στους ψηλούς, με αποτέλεσμα να χάνονται αρκετές επιθέσεις.


Οι Σκοπιανοί είχαν σε καλή μέρα τους Ιλιέφσκι και Άντις, που τράβηξαν... το κουπί στην επίθεση, ενώ από την Εθνική προσπαθούσαν να συμμαζέψουν τα πράγματα οι Ζήσης και Μπουρούσης.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έβρισκαν με δυσκολία το δρόμο προς τα καλάθια και χαρακτηριστικό ότι στα τρία πρώτα λεπτά μόνο ο Καϊμακόγλου είχε σκοράρει.


Η Εθνική συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επίθεση πέντε εναντίον πέντε με αποτέλεσμα οι Σκοπιανοί να πάρουν τα ηνία στο σκοράρισμα και να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 30-29.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Φώτσης ανέλαβε δράση και προσπάθησε να ξελασπώσει επιθετικά την Εθνική, που συνέχιζε να είναι νευρική και να μην έχει καθαρό μυαλό στις επιλογές της. 
Το κακό για την ομάδα του Ζούρου είναι ότι αφυπνίστηκε ο Μακάλεμπ, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρίσκεται πίσω στο σκορ 42- 50.


Δύο καλές άμυνες βοήθησαν την Εθνική να μειώσει σε 46-50 και στις αρχές της τέταρτης περιόδου σε 49-50. Δυστυχώς όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαθε και πάλι μπλακ άουτ, με τον Καλάθη να κάνει δύο συνεχόμενα λάθη και τον Μπουρούση να είναι εμφανώς εκτός κλίματος. Το αποτέλεσμα είναι οι Σκοπιανοί να πάρουν προβάδισμα 8 πόντο 49 - 57 περίπου έξι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.


Δυστυχώς, από το σημείο αυτό και μετά μας πήρε η κατηφόρα με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκόρ ακόμα και με 17 πόντους και τελικά το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Ζούρου να μειώσουν κάπως τη διαφορά.


Τα δεκάλεπτα με πρώτη την Εθνική 18-16, 29-30, 47-50, 58-72


onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...